Kuře v komíně

39
- reklama -

Suroviny

5 litrů vody
1 kg soli
2-3 kuřata

Postup přípravy receptu

  1. Sůl rozpustíme ve vodě a do tohoto nálevu ponoříme rozpůlená syrová kuřata. Necháme je v něm minimálně přes noc, ale i těch asi 12 h stačí.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuřata vytáhneme z nálevu, necháme okapat a za nožky je pověsíme do vyhřáté udírny.

  3. Udíme je asi 3 hodiny, v poslední hodině je můžeme potírat směsí oleje a trochy grilovacího koření.

Poznámka od kuchařky

Nejchutnější jsou čerstvě vytažená z udírny, teplá, měkounká a voňavá kouřem.

Fotky nemám nic moc, protože si synek na týden své dovolené půjčil můj foťák a mně zbyla na focení jen kamera :-/

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/