
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g kuřecích prsíček
- 300 ml kokosového mléka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- půl lžičky pepře
- několik listů bazalky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- žampiony
Postup přípravy receptu
-
Na pánvi na vysokém ohni necháme rozehřát 3 lžíce olivového oleje, poté přidáme jemně nasekanou cibuli a rozdrcený stroužek česneku. (Cibuli nenadrťte na kaši)
-
Přidejte na pánev předem nakrájených, osolených a opepřených 500 g kuřecích prsou. Za neustálého míchání smažíme, dokud maso nezměkne.
-
Podlijeme kokosovým mlékem a necháme 15 minut dusit. Mezitím na plátky nakrájíme žampiony, rozehřejeme pánev, na ni přidáme 1 lžíci oleje a máslo.
-
Potom na pánev přidáme i houby a osmažíme do hněda. Podáváme s petrželkou a penne těstovinami (nebo jinými).
Kuchař: Tom Brabenec