
Suroviny
- 500 g kuřecí masa (případně jiné libové maso)
- 5 PL bílého jogurtu
- 1 cibule
- 300 g mrkve
- 1/2 středního celeru
- rostlinný olej
- 1 lžička sladké červené papriky
- bobkový list
- nové koření
- podle potřeby špetka soli
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujte posekanou cibulku, přidejte červenou papriku a ještě chvilku restujte (podle potřeby podlijte trochou vody). Mrkev a celer nastrouhejte nahrubo a přidejte na cibulku, restujte společně, po chvíli na zeleninu položte kuřecí maso zbavené kůže a přebytečného tuku, míchejte a maso obracejte, aby se na povrchu lehce zatáhlo.
-
Pak podlijte vodou nebo vínem, přidejte bobkový list a nové koření, přikryjte pokličkou a vše společně duste, až je maso měkké.
-
Když je maso hotové, vyjměte jej z pánve a dušenou zeleninovou směs umixujte dohladka. Pokud je tato směs příliš řídká, nechte zredukovat tekutinu ještě krátkým vařením.
-
Poté do zeleninového pyré vmíchejte bílý jogurt, podle potřeby dochuťte, maso vraťte do omáčky, nechte prohřát a podávejte. Vhodné jako oběd nebo večeře. V redukčním režimu je doporučena jako příloha směs listových salátů, v udržovacím režimu rýže nebo těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem našel nahttp://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/rec…