Kuře se zakysanou smetanou a bylinkami

108
- reklama -

Suroviny
3 porce

2 kuřecí prsa
250 g zakysané smetany
4 stroužky česneku
medvědí česnek (sušený)
bazalka
šalvěj
sůl
pepř
tvrdý sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Prsa rozkrojíme na 4 plátky, osolíme, opepříme, zasypeme medvědím česnekem (sušeným). Na pánvi osmahneme doměkka.
    Mezitím dáme vařit přílohu – brambory, rýži, těstoviny – dle chuti každého z vás.

  2. Připravíme misku, do níž dáme 250 g zakysané smetany (pokud chcete promíchat i s přílohou dejte smetany více).
    Do smetany přidáme 4 prolisované stroužky česneku – dle chuti může být více či méně, nasekanou hrst čerstvé bazalky a o trochu méně čerstvé šalvěje. Osolíme, dle chuti se mohou přidat i jiné bylinky. Celé promícháme.

  3. Zapékací misku vytřeme olejem (použila jsem olivový), vložíme do ní osmahnutá prsa. Přikryjeme vrstvou ochucené zakysané smetany, kterou můžeme posypat sýrem. Dáme celé do trouby zapéct na 200°C, aby se sýr roztekl a dostal krásnou zlatavou barvu.

Poznámka od kuchařky

Celá akce může trvat trošku déle, jelikož vařím na indukci tak je vše raz dva hotové 🙂