
Suroviny
3 porce
- 2 kuřecí prsa
- 250 g zakysané smetany
- 4 stroužky česneku
- medvědí česnek (sušený)
- bazalka
- šalvěj
- sůl
- pepř
- tvrdý sýr na strouhání
Postup přípravy receptu
-
Prsa rozkrojíme na 4 plátky, osolíme, opepříme, zasypeme medvědím česnekem (sušeným). Na pánvi osmahneme doměkka.
Mezitím dáme vařit přílohu – brambory, rýži, těstoviny – dle chuti každého z vás. -
Připravíme misku, do níž dáme 250 g zakysané smetany (pokud chcete promíchat i s přílohou dejte smetany více).
Do smetany přidáme 4 prolisované stroužky česneku – dle chuti může být více či méně, nasekanou hrst čerstvé bazalky a o trochu méně čerstvé šalvěje. Osolíme, dle chuti se mohou přidat i jiné bylinky. Celé promícháme. -
Zapékací misku vytřeme olejem (použila jsem olivový), vložíme do ní osmahnutá prsa. Přikryjeme vrstvou ochucené zakysané smetany, kterou můžeme posypat sýrem. Dáme celé do trouby zapéct na 200°C, aby se sýr roztekl a dostal krásnou zlatavou barvu.
Poznámka od kuchařky
Celá akce může trvat trošku déle, jelikož vařím na indukci tak je vše raz dva hotové 🙂