
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí zadní čtvrtky
- 2 střední cibule
- 200 g čerstvých žampionů
- malá sklenička nakládaných lesních hub
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- máslo
- 2 dcl sladké smetany
- šťáva z půlky citrónu
Postup přípravy receptu
-
Kuře osolíme, opepříme.
-
Na másle necháme zesklovatět cibulku, přidáme čerstvé žampiony, kmín, osolíme a dáme do pekáčku.
-
Na tento základ vložíme kuře, trochu podlijeme a necháme péct.
-
Když kuře měkne, přidáme nakládané houby a přilijeme smetanu. Dochutíme citronovou šťávou, omáčce dodá svěžest. Pečeme, až kuře zezlátne, omáčka se spojí a zhoustne (dohromady cca 40 minut, jak komu peče trouba).
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu je možné zvolit třeba těstoviny, ale i rýži nebo hranolky.
Kuchařka: Lenunka