- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuře (cca 1400 g)
- ½ kostky másla (125 g)
- 1 lžička granulovaného česneku
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky soli
- Dále:
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky soli
- Na cibulové brambory:
- 7 středně velkých brambor
- 4 velké cibule
- 6 stroužků česneku
- 2 lžičky celého kmínu
- 2 lžičky soli
- ½ kostky másla (125 g)
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
-
Brambory, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Brambory na silnější kolečka, cibuli na céčka a česnek na tenké plátky. Vše dáme do většího pekáče, zasypeme kmínem, solí a promícháme. Poté poklademe na plátky nakrájeným máslem a podlijeme cca 50 ml vody.
-
V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme česnek, zázvor a sůl a promícháme.
Očistěné kuře přepůlíme a do každé poloviny marinovací jehlou napícháme ochucené máslo. -
2 lžičky zázvoru promícháme se 2 lžičkami soli a vetřeme do obou půlek kuřete, které poté položíme na přichystané cibulové brambory.
-
Pekáč vložíme do rozehřáté trouby a na 180°C pečeme doměkka. Po 40 minutách troubu zesílíme, maso přelijeme šťávou a dopečeme.
Kuchařka: Anna Kocikova