
- reklama -
Suroviny
- 1 rozporcované kuře
- sůl
- pepř
- česnek
- máslo
- šťáva z citronu
- Omáčka:
- 2 cibule
- 1 lžíce worcestru
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička chilli
- 1 lžička soli
- špetka pepře
- 1 šálek kečupu
- 1 šálek vody
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme všechny přísady k omáčce asi 15 minut na mírném ohni.
-
Po uvaření přidáme plátek másla, lisovaný česnek a citronovou šťávu. Omáčku necháme chladnout. Po částečném zchladnutí ji rozmixujeme ručním mixerem.
-
Naporcované kuře osolíme a dáme péct do trouby. Když je asi tak napůl upečené, poléváme jej připravenou omáčkou.
-
Po upečení dáme do zbylé omáčky uvařené a nakrájené brambory, trochu promícháme a ihned podáváme.
Poznámka od kuchařky
Recept jsme převzali od pana P. Novotného.
Kuchař: Jitka a Vlastik









