
Suroviny
2 porce
- 500 g kuřecích stehenních řízků
- 250 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžičky oregana
- 1/2 lžičky soli
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce strouhanky z nachos
- 2-3 lžíce olivového oleje
- kousek másla
- 2 šálky směsi lesních hub
- hladkolistá petržel
Postup přípravy receptu
-
Smícháme vývar, protlak, pepř, oregano, sůl a česnek v misce. Dobře promícháme a dáme stranou.
-
Maso pokrájíme, jemně posolíme a opepříme. Dobře obalíme ve strouhance z nachos. Rozehřejeme olej s kouskem másla na střední teplotu a lehce opečeme kuřecí maso, asi 5 minut z každé strany.
-
Pak přidáme směs s vývarem a houby a přivedeme k varu. Zakryjeme a dusíme na mírné teplotě asi 20 minut.
-
Dáme vařit bramborové hranolky v osolené vodě. Nic z pytlíku, mám na to vychytávku, která z brambory hranolky vyrobí. Pokud něco podobného nemáte, jistě si poradíte s jinou podobou brambor.
-
Vyjmeme maso z pánve a dáme ho stranou do tepla (obvykle talíř s masem přikryji velkou poklicí). Omáčku přivedeme k varu a dobře promícháme ode dna, přilijeme trochu horké vody a vaříme 5 minut, aby se zredukovala, tedy zhoustla.
-
Podáváme s vařeným bramborem, omáčku s houbami přelijeme přes kuřecí maso. Můžeme posypat nasekanou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Strouhanka z nachos není nic jiného než rozemleté nachos. Jsou to kukuřičné chipsy, rozdrcené a rozmixované tyčovým mixerem. Recept krok za krokem také na http://www.mojetara.cz/recipe/kure-na-panvi-vse-v-…









