
Suroviny
4 porce
- 1 kuře (měla jsem 4 stehna)
- 1 menší cibule
- 1 lahůdková cibulka
- pár hrstí fazolek -kolik kdo chce
- 1 menší cuketa
- 100 g slaniny
- 2 větvičky libečku
- grilovací koření
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do misky si nakrájíme cibuli na půlměsíčky, lahůdkovou cibulku na kolečka, fazolky očistíme a překrájíme na půlky, cuketu na čtvrtinky a libeček nadrobno, všechno v misce promícháme a osolíme.
-
Pokrájenou slaninu dáme na dno PH, na ní dáme rozporcované kuře, posypeme grilovacím kořením, posypeme směsí z misky, zalijeme vodou do které dáme Sosenfix, nebo sypkou jíšku, aby kuře nebylo úplně potopené. Zapneme na High a vaříme 6 hodin, před vypnutím si zapneme troubu na 200°C,
-
Připravíme si pekáček, do něj dáme jen malinké množství vzniklé šťávy, dáme na ni kuře a chvíli zapečeme, aby dostalo krásnou zlatavou barvičku.
Poznámka od kuchařky
Zamilovala jsem se do PH a začínám do něho vymýšlet recepty a jak moc je to dobré ani nemusím psát. Samozřejmně se to dá udělat i v troubě kdo nemá PH a tam bych možná přidala trochu kuřecího vývaru. Přílohou byly široké nudle, rýži jsme teď měli 2x za sebou.