
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehna
- 300 g uvařenýchh bílých fazolí ( nebo z konzervy )
- 150 g libovějšího uzeného bůčku
- hrst lesních hub
- 2 šalotky
- čerstvý tymián
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 1 lžíce másla
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a vložme do pekáčku. Posypeme je nakrájeným bůčkem. Vložíme do předehřáté trouby ( cca 180°) a pečeme doměkka. Přeléváme vypečenou šťávou.
-
V menší pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme drobně krájenou šalotku, necháme ji zpěnit a vložíme nakrájené houby. Osolíme a dusíme doměkka.
Měkké kuře vyndáme z pekáčku, do kterého dáme fazole, podušené houby, lístky tymiánu a promícháme s vypečeným bůčkem. Ochutíme solí a pepřem.
Stehna rozložíme na fazole a společně zapečeme. -
Na závěr doplníme jemně krájenou petrželkou.
Poznámka od kuchařky
Na talíři jsem fazole doplnila ještě lístky lichořeřišnice, které jsou jedlé.
Kuchařka: maris