- reklama -
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kuře
- sůl
- 40 g sádla
- 1 cibule
- 1 lžička mleté papriky
- drůbeží vývar
- 250 g suchých velkých fazolí
- 1 lžíce oleje
- 30 g hladké mouky
- 40 g rajského protlaku
- mletý černý pepř
- 2 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy receptu
-
Očištěné a omyté kuře rozkrájíme na menší kousky, osolíme, opečeme na rozehřátém sádle, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě chvilku opékáme.
-
Potom posypeme mletou červenou paprikou, podlijeme vývaŕem a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby podléváme.
-
Den předem namočené fazole uvaříme v co nejmenším množství vody doměkka, zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky a povaříme.
-
Nakonec přidáme rajský protlak, sůl a mletý černý pepř. Promícháme s dušeným kuřetem a ochutíme zakysanou smetanou.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem vyzkoušela podle knihy „Velká kuchařka naší babičky“
Na dušené kuře je to fakt moc dobré a hlavně ty fazole 🙂
Zakysaná smetana už je vmíchaná, tohle bylo jen na ozdobu 😉
Kuchařka: Arween