Kuře s dvojím vínem

50
- reklama -

Suroviny

500 g kuřecích řízků ( měla jsem stehenní )
150 ml bílého vína
hrozny (bílého vína bez pecek)
1 lžička cukru ( nemusí být )
menší hrst vlašských ořechů
1 lžíce másla
olivový olej
drůbeží bujón
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem.


    Zobrazit celý recept

  2. Z hroznu si dáme pár kuliček stranou, zbytek podélně rozkrojíme, přidáme k masu spolu s ořechy a zvolna dusíme.

  3. Když je kuře hotové, vložíme do výpeku zbytek hroznového vína a dochutíme.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji podávat s máslovou kari rýží – do rozehřátého másla vmícháme kari, necháme rozpustit a promícháme s rýží, kterou jsme si připravili podle návodu.