- reklama -
Suroviny
- 500 g kuřecích řízků ( měla jsem stehenní )
- 150 ml bílého vína
- hrozny (bílého vína bez pecek)
- 1 lžička cukru ( nemusí být )
- menší hrst vlašských ořechů
- 1 lžíce másla
- olivový olej
- drůbeží bujón
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem.
-
Z hroznu si dáme pár kuliček stranou, zbytek podélně rozkrojíme, přidáme k masu spolu s ořechy a zvolna dusíme.
-
Když je kuře hotové, vložíme do výpeku zbytek hroznového vína a dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Doporučuji podávat s máslovou kari rýží – do rozehřátého másla vmícháme kari, necháme rozpustit a promícháme s rýží, kterou jsme si připravili podle návodu.
Kuchařka: maris