
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 ks kuřecí motýlek (prsa s kostí)
- 100 g uzeného boku (nejlépe domácí z komína)
- 50 g přepuštěného másla
- 1 cibule
- citrónová šťáva
- 3 lžíce hladké mouky
- masový vývar
- špetka muškátového květu
- zelená petrželka
- černý pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a opepříme a vcelku ho opečeme v kastrolu na přepuštěném másle dozlatova.
-
Přidáme silné plátky uzeného boku a necháme je natavit.
-
Cibuli nakrájíme na větší kusy a necháme ji jen zesklovatět.
-
Maso odhrneme, šťávu zasypeme moukou a prosmahneme.
-
Zalijeme teplým vývarem do poloviny výšky masa, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar.
-
Na závěr přisypeme nasekanou petrželku, muškátový květ a dochutíme pepřem a solí.
-
Podle chuti přidáme citrónovou šťávu tak, aby omáčka byla navinulá.
-
Maso vydloubneme od kosti a krájíme na plátky.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem vařit recept stejného názvu podle pořadu Kluci v akci, ale nakonec jsem ho značně pozměnila.
Kuchařka: Eliza