Kuře s citrónovou omáčkou

69
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 ks kuřecí motýlek (prsa s kostí)
100 g uzeného boku (nejlépe domácí z komína)
50 g přepuštěného másla
1 cibule
citrónová šťáva
3 lžíce hladké mouky
masový vývar
špetka muškátového květu
zelená petrželka
černý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme a opepříme a vcelku ho opečeme v kastrolu na přepuštěném másle dozlatova.

  2. Přidáme silné plátky uzeného boku a necháme je natavit.

  3. Cibuli nakrájíme na větší kusy a necháme ji jen zesklovatět.

  4. Maso odhrneme, šťávu zasypeme moukou a prosmahneme.

  5. Zalijeme teplým vývarem do poloviny výšky masa, přiklopíme a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vývar.

  6. Na závěr přisypeme nasekanou petrželku, muškátový květ a dochutíme pepřem a solí.

  7. Podle chuti přidáme citrónovou šťávu tak, aby omáčka byla navinulá.

  8. Maso vydloubneme od kosti a krájíme na plátky.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem vařit recept stejného názvu podle pořadu Kluci v akci, ale nakonec jsem ho značně pozměnila.