Kuře s chřestem v alobalu / dietni

59
- reklama -

Suroviny

200 g zeleného chřestu
1 menší mrkev
2 rajčata
2 kuřecí prsní řízky (po 150g)
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř
ocet balsamico
150 g bílého jogurtu (1,5 % tuku)
oregano
bazalka
tymián
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Chřest operte, spodní třetiny oloupejte a dřevnaté konce odkrojte.


    Zobrazit celý recept

  2. Stonky nakrájejte na kousky. Mrkev očistěte, lehce oškrábejte a pokrájejte na tenké nudličky. Omytá rajčata nakrájejte na plátky. Maso opláchněte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.

  3. Na jedno maso – jeden alobal, který potřete tenkou vrstvou oleje.

  4. Do středu folie rozložte kolečka rajčat, tak, aby ležela částečně přes sebe. Posypte je bazalkou a na ně navrstvěte kousky chřestu a nudličky mrkve.

  5. Maso lehce potřete směsí oleje, barevného pepře, soli a tymiánu. Nakonec maso položte na zeleninu.

  6. Alobal pevně uzavřete, aby z obsahu neunikla žádná tekutina ani pára.

  7. Balíčky položte na pečicí plech a duste ve střední části trouby při 200 asi 30 minut.

  8. Jogurt smíchejte s bylinkami, barevným pepřem a octem balsamico. Kuřecí prsíčka z alobalu podávejte s jogurtovým dipem.

    Recept je vhodný pro redukční dietu. Pokrm obsahuje velké množství bílkovin a je možné si ho připravit na oběd i na večeři.
    Pokud se nejedná o redukční dietu, jako příloha jsou nejlepší brambory na loupačku.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i pro udržovací režim

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1210 kJ / 290 kcal

sacharidy 10 g

bílkoviny 42 g

tuky 9 g

vláknina 4 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.