Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí horní stehna (nebo prsní řízky)
- 500 g listového špenátu (nejlepší jsou čerstvé listy, tak se o nic jiného nepokoušejte)
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce másla
- 500 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka muškátového oříšku
- sůl
- hrst špaget
- pepř
- 100 g parmezánu
- 3 palice česneku
- 1 rajče nebo několik cherry rajčat
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehna osolíme, opepříme a opečeme dozlatova na oleji. Dáme stranou.
-
Připravíme omáčku. Máslo rozpustíme a zasypeme moukou, vytvoříme zlatavou jíšku, kterou po částech ředíme mlékem, aby měla hmota ještě tekoucí konzistenci. Při vaření ještě přidáme špetku mletého muškátového oříšku.
-
Česnek rozmixujeme a přidáme k němu mírně zchladlou jíškovou hmotu spolu s polovinou parmezánu a vše rozmixujeme dohladka.
-
Do pekáčku s dnem vymazaným olejem, který trochu osolíme a opepříme, poskládáme listový špenát. Také na špenát dáme trochu soli a pepře. Na špenátové lůžko položíme opečené kuře, které přelijeme omáčkou.
-
Zakryjeme poklicí nebo alobalem a v předehřátí troubě pečeme asi 30 minut při 200 °C. Pak pekáček odkryjeme, na omáčku nasypeme ještě trochu parmezánu a pečeme odkryté ještě 5 minut.
-
Mezitím uvaříme špagety.
-
Na talíř dáme špagety, na ně položíme kuře s dobrou vrstvou špenátu a posypeme parmezánem. Dozdobíme nasekaným rajčetem a třeba ještě listovou petrželí.
Poznámka od kuchařky
Krok za krokem na http://www.mojetara.cz/recipe/kure-s-cesnekovou-om…