Kuře prořezané špenátem

65
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kuřecí prsa
500 g čerstvého špenátu
sýr ricotta
cheddar
sůl
olivový olej
Na salát:
balsamico ocet
olivový olej
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na lžíci olivového oleje spaříme asi dvě hrsti omytého čerstvého špenátu, až „spadne“ osolíme a přidáme 2 pol. lžíce ricotty a promícháme.

  2. Odstavíme směs z plotny a mezitím co trochu prochladne, připravíme prsa. Kuře opláchneme a prořežeme po povrchu skoro naskrz. Osolíme z obou stran – můžeme použít i trochu oblíbeného koření. Do řezů plníme špenátovou směsí a na vrch nastrouháme cheddar.

  3. Dáme na plech s pečícím papírem péct na 200°c na cca 40 min.

Poznámka od kuchařky

Je skvělé v tom, že se nepoužije žádný tuk navíc a stejně je úžasně šťavnaté.

Špenát kupuji v Lidlu, vyjde tam na 39,-Kč půl kila, zatímco jinde jsem sehnala za tu cenu polovinu. Ricottu doporučuji ze sýrárny, měla jsem z Alberta a nebylo to ono. Ze zbylého špenátu udělám salát s trochou balsamica, soli, pepře, cukru, oleje a vody.