
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí prsa
- 500 g čerstvého špenátu
- sýr ricotta
- cheddar
- sůl
- olivový olej
- Na salát:
- balsamico ocet
- olivový olej
- cukr
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Na lžíci olivového oleje spaříme asi dvě hrsti omytého čerstvého špenátu, až „spadne“ osolíme a přidáme 2 pol. lžíce ricotty a promícháme.
-
Odstavíme směs z plotny a mezitím co trochu prochladne, připravíme prsa. Kuře opláchneme a prořežeme po povrchu skoro naskrz. Osolíme z obou stran – můžeme použít i trochu oblíbeného koření. Do řezů plníme špenátovou směsí a na vrch nastrouháme cheddar.
-
Dáme na plech s pečícím papírem péct na 200°c na cca 40 min.
Poznámka od kuchařky
Je skvělé v tom, že se nepoužije žádný tuk navíc a stejně je úžasně šťavnaté.
Špenát kupuji v Lidlu, vyjde tam na 39,-Kč půl kila, zatímco jinde jsem sehnala za tu cenu polovinu. Ricottu doporučuji ze sýrárny, měla jsem z Alberta a nebylo to ono. Ze zbylého špenátu udělám salát s trochou balsamica, soli, pepře, cukru, oleje a vody.