
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 1 střední pórek
- 2 cibule
- 200 g pomazánkového másla
- 2-3 lžíce sojové omáčky
- máslo
- 1 hrnek mléka
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme.
-
Na másle zpěníme cibuli, přidáme nadrobno pokrájený pórek a společně osmahneme. Na tomto základu opečeme porce masa.
-
Podlijeme trochou vody nebo vývaru, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
Měkké maso vyjmeme na talíř a zbylý obsah hrnce rozmixujeme.
-
V mléce rozkvedláme mouku a vlijeme do hrnce. Přidáme celé pomazánkové máslo, sojovou omáčku, rozmícháme a chvíli povaříme.
-
Podle chuti omáčku dosolíme a vložíme do ní porce kuřete.
Příloha: knedlíky, těstoviny
Poznámka od kuchařky
Zkusila jsem místo mouky rozkvedlané v mléce instantní jíšku od „pana Knorra“ a zdálo se mi to lepší v tom směru, že není potřeba tak dlouho provařovat.
Kuchařka: Bohuna









