Suroviny
- 1 naporcované kuře
- 6 stroužků česneku
- 1 větší cibule
- 1 paprika nebo kapie
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce mleté červené papriky sladké
- 1 lžíce koření na kuře (grilované)
- 1 lžíce koření dobromyslu
- 1/4 l kuřecího bujónu nebo vývaru
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku si dáme malé množství oleje, na něj dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, nasekaný česnek, na proužky pokrájenou papriku. Zalijeme malým množstvím vývaru a přidáme ocet.
-
Kuře omyjeme, osušíme, osolíme z obou stran (ne moc grilovací koření je slané) a vyskládáme do pekáčku navrch.
-
Na něj namatláme mletou papriku s grilovacím kořením, posypeme dobromyslem a přikryjeme víkem pekáčku.
-
Pečeme kolem 1 hodiny a několikrát podlíváme kuřecím vývarem.
-
Po upečení si maso vyndáme na víko, šťávu si dáme na sporák a zamícháme do ní trochu jíšky (šťávy je dost)a převaříme – můžeme servírovat.
Poznámka od kuchařky
Dala jsem dnes dohromady s vyloučením některých ingrediencí 3 recepty, které jsem patřičně sama upravila. Dopadlo to tak, že chuť byla delikatesní a my si moc pochutnali. Podávala jsem k tomu rýži.