Kuře pod dobromyslem

39
- reklama -

Suroviny

1 naporcované kuře
6 stroužků česneku
1 větší cibule
1 paprika nebo kapie
1 lžíce octa
1 lžíce mleté červené papriky sladké
1 lžíce koření na kuře (grilované)
1 lžíce koření dobromyslu
1/4 l kuřecího bujónu nebo vývaru
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do pekáčku si dáme malé množství oleje, na něj dáme cibuli, nakrájenou na měsíčky, nasekaný česnek, na proužky pokrájenou papriku. Zalijeme malým množstvím vývaru a přidáme ocet.


    Zobrazit celý recept

  2. Kuře omyjeme, osušíme, osolíme z obou stran (ne moc grilovací koření je slané) a vyskládáme do pekáčku navrch.

  3. Na něj namatláme mletou papriku s grilovacím kořením, posypeme dobromyslem a přikryjeme víkem pekáčku.

  4. Pečeme kolem 1 hodiny a několikrát podlíváme kuřecím vývarem.

  5. Po upečení si maso vyndáme na víko, šťávu si dáme na sporák a zamícháme do ní trochu jíšky (šťávy je dost)a převaříme – můžeme servírovat.

Poznámka od kuchařky

Dala jsem dnes dohromady s vyloučením některých ingrediencí 3 recepty, které jsem patřičně sama upravila. Dopadlo to tak, že chuť byla delikatesní a my si moc pochutnali. Podávala jsem k tomu rýži.