Kuře po selsku

98
- reklama -

Suroviny

1 kuře (na 4 díly rozebrané, ale zrovna tak dobré je to jen z prsíček bez kosti a kůže)
několik snítek rozmarýnu
1 stroužek česneku na plátečky nakrájený
1 dkg slaniny (na kostičky nakrájené)
5 lžic oleje
8 rajčat (oloupaná a na plátky nakrájená) (My dáváme polovinu protlaku a polovinu rajčat, můžete použít jen protlak)
1 hrnek hovězího bujónu nebo vývaru
Petrželka na ozdobení na talíři

Postup přípravy receptu

  1. Kuře protkneme rozmarýnem a česnekem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s rozpuštěnou slaninou.

  2. Pečeme až zrůžoví, přidáme oloupaná rajčata a až se rozvaří, podlijeme vývarem a dopečeme.
    Pokud použijete protlak, nechte jen přejít varem, aby se šťáva spojila.

Poznámka od kuchařky

Nejlépe to chutná s opečenými bramborami.