
- reklama -
Suroviny
- 1 kuře (na 4 díly rozebrané, ale zrovna tak dobré je to jen z prsíček bez kosti a kůže)
- několik snítek rozmarýnu
- 1 stroužek česneku na plátečky nakrájený
- 1 dkg slaniny (na kostičky nakrájené)
- 5 lžic oleje
- 8 rajčat (oloupaná a na plátky nakrájená) (My dáváme polovinu protlaku a polovinu rajčat, můžete použít jen protlak)
- 1 hrnek hovězího bujónu nebo vývaru
- Petrželka na ozdobení na talíři
Postup přípravy receptu
-
Kuře protkneme rozmarýnem a česnekem. Osolíme, opepříme a dáme na pekáček s rozpuštěnou slaninou.
-
Pečeme až zrůžoví, přidáme oloupaná rajčata a až se rozvaří, podlijeme vývarem a dopečeme.
Pokud použijete protlak, nechte jen přejít varem, aby se šťáva spojila.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe to chutná s opečenými bramborami.
Kuchař: Drobek









