
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 celé kuře (můžou být i prsíčka)
- 125 g másla
- 1 cibule
- 1/2 skleničky kečupu
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce chilli
- 1/4 lžičky pepře
- 2 stroužky česneku
- štáva z 1 citronu
Postup přípravy receptu
-
Kuře opláchneme a rozdělíme na 4 díly, aby se rychleji propeklo.
-
Vložíme do zapékací mísy, nalijeme rozpuštěné máslo, přidáme pokrájenou cibuli, kečup, vodu (malý hrnek), cukr, worcesterskou omáčku, sůl, chilli, pepř, rozmačkaný česnek a nakonec citronovou šťávu.
-
Směs zamícháme a pečeme v troubě asi 1 hodinu, dokud není maso měkké. Podáváme s rýží.
Poznámka od kuchařky
tento recept je z časopisu Fajn život a já jsem na něj použila kuřecí prsíčka.
Kuchařka: ruzena