
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- 1 velké kuře
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 250 g žampionů
- 6 rajčat
- 2 nožky moravské klobásy
- sůl
- pepř
- olej na opečení
Postup přípravy receptu
-
Kuře rozdělíme na menší porce (asi 6 dílů), osolíme je a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a porce kuřete na něm opečeme ze všech stran.
-
Přidáme nakrájenou cibuli, nastrouhaný česnek, na plátky nakrájené žampiony, vše osmahneme a podlijeme vodou.
-
Když je maso téměř měkké, přidáme k němu nakrájená rajčata a na kolečka pokrájenou klobásu. Troubu rozehřejeme na 200°C a pekáček dáme dopéct do trouby. Podáváme s rýží nebo brambory.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: 2000 nejlepších receptů z české i zahraniční kuchyně
Kuchařka: ivulinka









