![Kuře po bengálsku_5ff94d1c2b9c4.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kure-po-bengalsku_5ff94d1c194a7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kuře
- 6 stroužků česneku
- 2 cibule
- 2 lžičky mletého zázvoru
- 2 lžičky kari koření
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- sůl
- 4 lžíce oleje
- Na dohotovení:
- 200 ml bílého jogurtu
- bujón nebo vývar podle potřeby
- trochu oleje
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli a česnek nastrouháme, přidáme zázvor, kari koření, drcený kmín, obě papriky, olej a vytvoříme pastu. Touto pastou potřeme kuře.
-
Druhou cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme na trošce oleje. Na tomto základě opečeme kuře, nebo kuřecí naporcované díly ze všech stran a vložíme do pekáče i s výpekem.
-
Jogurt rozmícháme s vývarem cca se 2 dcl a nalijeme na kuře. Pečeme, až je maso měkké a krásně červené. Podáváme s vařeným bramborem.
Kuchařka: JanaDorazinova