Suroviny
- kuřecí paličky, křídla, horní stehna (asi 10 ks)
- 6-7 brambor
- silný drůbeží vývar cca 300-400 ml
- 1 cibule
- sušený česnek
- mletá paprika
- máslo
- sůl
- pepř
- mletý kmín
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí kousky omyjeme a osušíme. Podle slanosti vývaru kousky osolíme, opepříme a poprášíme paprikou. Do studeného vývaru přidáme česnek podle chuti a vložíme maso tak, aby bylo ponořené. Dáme na 24 hodin do lednice.
-
Asi hodinku před pečením maso vytáhneme. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a lehce je osolíme. Do pekáčku dáme nahrubo nakrájenou cibuli a uložíme na ni maso. Mezi maso vkládáme brambory. Zalijeme vývarem tak do poloviny masa a brambor.
-
Poklademe plátky másla a můžeme posypat oblíbeným kořením. Pekáč přikryjeme a pečeme na 200 stupňů asi 35-40 minut. Poté dolijeme vývar (podle toho, kolik chceme mít šťávy) a odkryté dopečeme do měkka a dozlatova. Brambory i maso občas obrátíme a poléváme výpekem.
Poznámka od kuchařky
Maso je křehké a brambory nasáklé vývarem. Ty ale potřebují více soli a já jsem je jen lehce posolila, musela jsem je trochu na talíři dosolit. Příště dám slanější vývar, ale jinak je to jednoduché a chutné.