
- reklama -
Suroviny
4-6osob
- 1 kuře 1,5-2kg
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky sladké papriky
- 2 lžičky soli
- 1 lžička práškové hořčice (lze i klasickou)
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/4 lžičky sušeného česneku ( 1 stroužek)
- 0,33 l plechovka piva
- 2 lžíce másla
- 1/4 citronu
Postup přípravy receptu
-
V misce smícháme cukr, papriku, sůl, hořčici, pepř, tymián a česnek.
-
Do sklenice odlijete polovinu piva a do plechovky nasypete 1 lžičku kořenící směsi (pivo napění!).
-
Kuře očistíme omyjeme a zevnitř ho posypeme kořením.
-
Z vnějšku ho potřeme máslem a poté ho posypeme zbývajícím kořením.
-
Pak kuře nasadíme na plechovku s pivem, tak aby váha byla na stehnech a plechovce, křídla přetočte dozadu. Krk ucpěte čtvrtkou citronu aby neunikala pára (lze použít i polovina jablka).
-
Kuře můžete buď grilovat na grilu s poklopem a nebo jako já ho posaďte na pekáč do trouby. Doma pečení či grilování je hodina až hodina a čtvrt na 180°. Dobrou chuť.: ))
Kuchařka: Lentilka.K