Suroviny
- 1 kuře nebo 4 stehna či čtvrtky
- 2 střední cibule
- 4 stroužky česneku
- kmín ( může být drcený )
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl.
-
Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek.
-
Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.
-
Podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.
-
Po 40 minutách pekáč odkryjeme o opečeme maso z obou stran do dozlatova a dokřupava. V případě potřeby ještě podlijeme a ze stran seškrábneme připečené kousky z výpeku.
-
Maso můžeme vyjmout a výpek zahustit podobně jako u vepřových výpečků. Podáváme s dušeným kysaným zelím a u nás s bramborovými knedlíky.
Poznámka od kuchařky
Dlouho jsem hledala, k jakému receptu bych přidala fotku, ale takto jednoduše připravené kuře, které by se podávalo k zelí a nebylo pečené na něm nebo s ním, jsem nenašla. Snad se bude tento recept hodit třeba nějakému začátečníkovi . U nás je pro kluky tato kombinace nejžádanější.
Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/