Kuře pečené k zelí a knedlíkům

83
- reklama -

Suroviny

1 kuře nebo 4 stehna či čtvrtky
2 střední cibule
4 stroužky česneku
kmín ( může být drcený )
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme, do kůže a masa vetřeme sůl.


    Zobrazit celý recept

  2. Do pekáče nakrájíme nahrubo cibuli a posekáme česnek.

  3. Na tuto směs položíme porce kuřete a posypeme dostatečně kmínem.

  4. Podlijeme, přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 200°C.

  5. Po 40 minutách pekáč odkryjeme o opečeme maso z obou stran do dozlatova a dokřupava. V případě potřeby ještě podlijeme a ze stran seškrábneme připečené kousky z výpeku.

  6. Maso můžeme vyjmout a výpek zahustit podobně jako u vepřových výpečků. Podáváme s dušeným kysaným zelím a u nás s bramborovými knedlíky.

Poznámka od kuchařky

Dlouho jsem hledala, k jakému receptu bych přidala fotku, ale takto jednoduše připravené kuře, které by se podávalo k zelí a nebylo pečené na něm nebo s ním, jsem nenašla. Snad se bude tento recept hodit třeba nějakému začátečníkovi . U nás je pro kluky tato kombinace nejžádanější.

Moje recepty a fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/