
- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 balíček koření na steak ( Vitana )
- 2 polévkové lžíce oleje
- 2 jarní cibulky nebo kousek pórku
- 1-2 čerstvé feferonky
- 2 Romadury
- 200 ml smetany ( 31% )
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na silnější plátky, dáme do mísy, přisypeme koření, přidáme olej a řádně promícháme. Můžeme nechat odležet v chladu, ale nemusíme.
-
Okořeněné maso naskládáme v jedné vrstvě do zapékací nádoby, přidáme nakrájenou jarní cibulku ( pórek ), nasekanou feferonku a navrch poklademe na plátky nakrájený Romadur.
-
Vše zalijeme smetanou a dáme péct na 170°C přibližně na 30 minut, až se maso propeče a povrch začne zlátnout. Podáváme s vařenými brambory a čerstvou zeleninou.
Kuchařka: Danca