
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1,5 kg kuře
- tekutá marináda NEW YORK (Albert)
- sůl
- mrkev
- cibule
- máslo
- 6 cherry rajčátek
- červená kapie
Postup přípravy receptu
-
Kuře naporcujeme a bohatě potřeme polovinou balení tekuté marinády New York. Vložíme do pekáčku a přidáme 2 dcl vody, 1 mrkev, 6 rajčátek a dvě poloviny cibule.
-
Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních cca 90 minut, z toho 15 minut odkryté, aby vznikla křupavá kůrka.
-
Po upečení odstraníme zeleninu a výpeček, šťávu přelijeme do malého hrnce a přivedeme zlehka k varu.
-
Nakrájíme 1 červenou kapii na proužky a následně na malé kostičky a vložíme do šťávy. Lehce provaříme, přidáme v trošce vody rozmíchanou hl. mouku pro zahuštění a vložíme i oříšek másla pro zjemnění.
-
Lehce provaříme a podáváme s rýží nebo bramborem.
Poznámka od kuchařky
Nic nového pod sluncem, ale ta marináda je opravdu povedená a bez Éček.
Kuchař: Colombo65









