Kuře nazeleno v kokosovém mléku

70
- reklama -

Suroviny
4 porce

– 4 kuřecí čtvrtky
– 1 pórek
– 1 mladá cuketa
– hrst plátků sušeného česneku či plátky z 5 stroužků
– 2 plné hrsti zelených fazolek
– oblíbená marináda (použila jsem bylinkovou kupovanou, ale není třeba)
– 165 ml kokosového mléka
– sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí čtvrtky naložíme do marinády nebo alespoň osolíme a opepříme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Pórek, cuketu a fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, promícháme s plátky česneku. Na dno pekáčku dáme trochu oleje, poklademe polovinou zeleninové směsi, na to položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.

  3. Lehce podlijeme a dáme přikryté péct do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině podlijeme kokosovým mlékem a nepřikryté dopečeme dozlata. Podle chuti dosolíme.
    Podáváme s vařenými bramborami.