
- reklama -
Suroviny
4 porce
- – 4 kuřecí čtvrtky
- – 1 pórek
- – 1 mladá cuketa
- – hrst plátků sušeného česneku či plátky z 5 stroužků
- – 2 plné hrsti zelených fazolek
- – oblíbená marináda (použila jsem bylinkovou kupovanou, ale není třeba)
- – 165 ml kokosového mléka
- – sůl
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky naložíme do marinády nebo alespoň osolíme a opepříme a necháme chvíli odpočinout.
-
Pórek, cuketu a fazolky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky, promícháme s plátky česneku. Na dno pekáčku dáme trochu oleje, poklademe polovinou zeleninové směsi, na to položíme maso a přikryjeme druhou polovinou zeleniny.
-
Lehce podlijeme a dáme přikryté péct do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině podlijeme kokosovým mlékem a nepřikryté dopečeme dozlata. Podle chuti dosolíme.
Podáváme s vařenými bramborami.
Kuchařka: isindy









