
Suroviny
2 porce
- jakékoliv kuřecí maso (byly horní stehna)
- 4 lžíce loupaných rajčat
- 1/4 brokolice
- 2 řapíky celeru
- 2 lžíce petrželky
- 2 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- mletá paprika na posyp masa
- sůl
- pár plátků másla na kuře i na vytření pekáče
Postup přípravy receptu
-
Kusy kuřete si osolíme a posypeme mletou paprikou, pekáč si vymažeme máslem,zeleninu -cibuli, rajčata, brokolici, řapíky celeru si nakrájíme na menší kousky, česnek na plátky, posypeme nasekanou petrželkou, mírně osolíme, vše promícháme a dáme do vymazaného pekáče.
-
Na dno nalijeme 100 ml vody, pekáč přikryjeme a dáme péct podle druhu masa na 50 minut, po 40 minutách přilijeme další vodu, ne moc, zelenina nám krásně pustí šťávu a je jí dost.
-
Dopečeme už nepřikryté, aby se nám udělala kůrčička.
Poznámka od kuchařky
Skladba zeleniny se mi hodně povedla chuťově, výborná šťáva, které je díky zelenině dostatek bez použití většího množství vody, nebo vývaru. Proto jsem se rozhodla recept vložit-jiných s jinou zeleninou je tu dost, ale takto můžete také vyzkoušet!