
- reklama -
Suroviny
4-5 porcí
- 1 kuře
- 7 lžic vřesového medu (když nemáte, vůbec to neřešte s normálním medem je to taky dobré, já jsem dneska dala 6 lžic květového medu a 1 lžíci bezového)
- 5 lžic oleje
- 3 lžičky hořčice (nejlepší je 1:2 kremžská a plnotučná, já jsem dneska dala i 1 lžičku dijonské)
- 2 lžičky kari koření
- sůl
- pepř
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Kuře očistíme, nasolíme, opepříme a vložíme do pekáčku či zapékací misky.
-
Do misky dáme med, olej, kari koření, hořčici a vše důkladně promícháme do souměrné kaše.
Podle chuti přidáme suroviny. -
Kuře polijeme marinádou, přikryjeme a dáme do trouby na 180°C asi na 1 hodinu a 20 minut.
Máslo se může a nemusí dát, já ho dávám do pekáčku ke kuřeti a marinádě.
Poznámka od kuchařky
K tomuhle kuřeti se nejlépe hodí rýže, můžete ho ale podávat s čímkoli chcete 😉
Vřesový med je hodně aromatický a velmi chutný. Nechutná ovšem každému, proto je třeba dát si na něj pozor. Má červeno hnědou barvu a konzistenci krému, kaše, gelu. Je to jeden z nejkvalitnějších a nejdražších medů. Často je označován za „královnu medu“.
Kuchařka: Nina.Angels