Kuře na vřesu aneb netradiční kuře na medu

57
- reklama -

Suroviny
4-5 porcí

1 kuře
7 lžic vřesového medu (když nemáte, vůbec to neřešte s normálním medem je to taky dobré, já jsem dneska dala 6 lžic květového medu a 1 lžíci bezového)
5 lžic oleje
3 lžičky hořčice (nejlepší je 1:2 kremžská a plnotučná, já jsem dneska dala i 1 lžičku dijonské)
2 lžičky kari koření
sůl
pepř
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Kuře očistíme, nasolíme, opepříme a vložíme do pekáčku či zapékací misky.

  2. Do misky dáme med, olej, kari koření, hořčici a vše důkladně promícháme do souměrné kaše.
    Podle chuti přidáme suroviny.

  3. Kuře polijeme marinádou, přikryjeme a dáme do trouby na 180°C asi na 1 hodinu a 20 minut.
    Máslo se může a nemusí dát, já ho dávám do pekáčku ke kuřeti a marinádě.

Poznámka od kuchařky

K tomuhle kuřeti se nejlépe hodí rýže, můžete ho ale podávat s čímkoli chcete 😉

Vřesový med je hodně aromatický a velmi chutný. Nechutná ovšem každému, proto je třeba dát si na něj pozor. Má červeno hnědou barvu a konzistenci krému, kaše, gelu. Je to jeden z nejkvalitnějších a nejdražších medů. Často je označován za „královnu medu“.