Kuře na víně s jablky a brusinkami

61
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna nebo čtvrtky
6 větších jablek
2-3 dcl červeného vína
1 sklenička brusinek (event. brusinkového džemu)
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna omyjeme, osolíme, opepříme a naskládáme do pekáčku.

  2. Jablka oloupeme a nakrájíme (nejlépe tak, že tvořítkem jablko rozřežeme na osminky a každou osminku překrojíme na půl).

  3. Porce kuřete v pekáčku obložíme kousky jablek, na která rozprostřeme brusinky (já mám nejraději brusinkovou směs z Ikea).

  4. Zalijeme červeným vínem a dáme na 2 hodiny péci do trouby.

  5. Během pečení poléváme vypečenou šťávou (pokud je potřeba podlejeme dalším vínem) a jablka s brusinkami párkrát v pekáčku promícháme a obrátíme.

  6. Po půl hodině pečení pekáč zakryjeme druhým pekáčkem (event. alobalem) a pečeme hodinu zakryté, aby maso krásně změklo a nespálila se nám kůžička. Ke konci pečení pekáč odkryjeme, aby se maso na povrchu krásně dopeklo.

  7. Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Fotografie k tomuto receptu zatím nemám, ale až jej budu dělat, vyfotím a dodám. Jsem tu nová a takto upravené kuře je vyslovená „lahůdka“, o kterou jsem Vás nechtěla ochutit do doby, než jej budu péct.