Kuře na tymiánu

55
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 kg horních kuřecích stehen
50 g šunky
1 cibule
2 dl drůbežího bujónu nebo kuřecího vývaru
3 hřebíčky
5 kuliček nového koření
tymián
5 PL smetany
1 PL hladké mouky
1 PL másla
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme, odblaníme, omyjeme studenou vodou, osolíme a opepříme.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi s poklicí rozehřejeme máslo a kousky kuřete z obou stran restujeme. Podlijeme vývarem, přidáme koření , cibuli a na kostičky nakrájenou šunku. Přikryjeme poklicí a dusíme doměkka.

  3. V průběhu dušení podléváme vodou nebo zbytkem vývaru.

  4. Jakmile je maso měkké, odstraníme koření a maso vyjmeme.

  5. Mouku rozmícháme ve smetaně a zahustíme. Krátce povaříme, dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.

    Podáváme s těstovinami.

Poznámka od kuchařky

Recept se dá použít i na celé kuře, které rozporcujeme na 8 dílů. Smetanu můžeme dát klidně i celou, aby omáčka byla jemnější.