- reklama -
Suroviny
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 plátky anglické slaniny nakrájené na tenké proužky
- 2 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže nakrájená na proužky
- 2 malé pórky nakrájené na tenká kolečka a propláchnuté
- 1 lžíce hladké mouky
- 300 ml drůbežího vývaru
- 1 lžíce kremžské hořčice
- 2 lžíce zakysané smetany
- sůl
- pepř na dochucení
Postup přípravy receptu
-
Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty.
-
Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout.
-
Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.
-
Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova.
-
Dochuťte.
Podávejte například s pečenými brambory nebo rýží.
Poznámka od kuchařky
Pro milovníky těstovin
Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.
Kuchařka: Swinga