Kuře na smetaně s pórkem

49
- reklama -

Suroviny

1 lžíce olivového oleje
3 plátky anglické slaniny nakrájené na tenké proužky
2 kuřecí prsíčka bez kostí a kůže nakrájená na proužky
2 malé pórky nakrájené na tenká kolečka a propláchnuté
1 lžíce hladké mouky
300  ml drůbežího vývaru
1 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce zakysané smetany
sůl
pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmahněte na něm slaninu; stačí tak dvě minuty.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidejte proužky masa a společně smažte ještě dvě až tři minuty, až začne zlátnout.

  3. Vsypte pórek a na mírném plameni smažte ještě necelých pět minut, aby náležitě zvláčněl.

  4. Poprašte moukou a za stálého míchání přilijte vývar. Vmíchejte hořčici a smetanu a nechte ještě pět minut mírně probublávat, omáčka zatím zhoustne do krémova.

  5. Dochuťte.

    Podávejte například s pečenými brambory nebo rýží.

Poznámka od kuchařky

Pro milovníky těstovin

Kuře chutná skvěle i se širokými nudlemi či špagetami.