
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehenní řízky (bez kůže nebo kuřecí paličky či menší špalíčky s kostí a kůží)
- cca 1 kg brambor
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Řízky opereme, osušíme a překrojíme na 4 kousky (paličky nebo špalíčky necháme vcelku).
-
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky nebo menší půlky, propláchneme studenou vodou a rovněž osušíme.
-
Maso i brambory pokropíme olejem, osolíme, okořeníme a narovnáme na pekáček, vyložený pečícím papírem. Maso a brambory by měly tvořit souvislou vrstvu.
-
Dáme do trouby, kterou zapneme na vyšší stupeň (200 až 220°C).
-
Jakmile dosáhneme maximální teploty, přepneme na 150 až 170°C a dopečeme.
-
Ke konci pečení můžeme teplotu opět zvýšit nebo zapnout gril.
Kuchařka: Dajda