
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 ks kuřecích prsních řízků
- 6 koleček velkého pomeranče i s kůrou
- 4 lžíce zavařených brusinek
- 4 větvičky rozmarýnu
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Do zapékací misky vložíme maso, lehce osolíme, vedle masa položíme pomeranč a misku doplníme brusinkami a rozmarýnem.
-
Maso mírně podlijeme vodou, jen aby se nepřipálilo, než pustí šťávu.
-
Misku přiklopíme poklicí pečeme v troubě při 160ºC až maso změkne a chutě se propojí.
-
Podáváme s rýží nebo nasucho pečeným bramborami.
Poznámka od kuchařky
Důležité je dusit raději při mírné teplotě a déle, aby se šťáva moc nevypekla. Tato úprava je velmi šetrná, nedochází k přepalováni tuku.
Kuchařka: Kocmax









