Kuře na pomerančích

74
- reklama -

Suroviny

Tácek kuřecích prsíček
sůl
bílý pepř
4 pomeranče
1 lžíce sójové omáčky
čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
3 stroužky česneku
olej
1 lžíce solamylu
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Je lepší maso naložit do marinády přes noc.

  2. Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky nebo kousky. Lehce posolíme a opepříme.

  3. V kastrolku smícháme šťávu ze dvou pomerančů, sójovou omáčku, bazalku a prolisovaný česenek. Krátce vše povaříme, scedíme a necháme vychladnout.

  4. Kousky masa naskládáme do misky a polijem marinádou. Necháme několik hodin-nejlépe přes noc v lednici odležet.

  5. Na pánvi si rozehřejeme olej a prsa na něm osmahneme po obou stranách dozlatova.

  6. Maso vyjmeme (uchováme v teple) a do výpeku přilijeme šťávu z dalšího pomeranče a zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě (asi 1dcl). Vše povaříme a nakonec přidáme plátek másla na zjemnění. Zbylý pomeranč je na ozdobu.

Poznámka od kuchařky

Podáváme s bram. kaší, rýží nebo hranolky z trouby.