
Suroviny
- Tácek kuřecích prsíček
- sůl
- bílý pepř
- 4 pomeranče
- 1 lžíce sójové omáčky
- čerstvá bazalka nebo sušená bazalka
- 3 stroužky česneku
- olej
- 1 lžíce solamylu
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Je lepší maso naložit do marinády přes noc.
-
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme a pokrájíme na plátky nebo kousky. Lehce posolíme a opepříme.
-
V kastrolku smícháme šťávu ze dvou pomerančů, sójovou omáčku, bazalku a prolisovaný česenek. Krátce vše povaříme, scedíme a necháme vychladnout.
-
Kousky masa naskládáme do misky a polijem marinádou. Necháme několik hodin-nejlépe přes noc v lednici odležet.
-
Na pánvi si rozehřejeme olej a prsa na něm osmahneme po obou stranách dozlatova.
-
Maso vyjmeme (uchováme v teple) a do výpeku přilijeme šťávu z dalšího pomeranče a zahustíme solamylem rozpuštěným ve vodě (asi 1dcl). Vše povaříme a nakonec přidáme plátek másla na zjemnění. Zbylý pomeranč je na ozdobu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bram. kaší, rýží nebo hranolky z trouby.