- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 cibule na plátky
- 1 lžíce hladké mouky smíchané s trochou soli a pepře
- 300 ml drůbežího vývaru
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 pomeranče
- 150 ml desertního vína
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 300 g žampionů
- 2 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř na dochucení
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme olej vsypeme cibuli a opékáme až bude krásně zlatá. Odebereme na talíř.
-
Stehna poprášíme okořeněnou moukou a opečeme. Maso zalijeme vývarem přidáme cibuli pomerančovou štávu a kůru, víno a worčestr.
-
Uvedeme do varu a asi 45 minut dusíme já to dala do trouby.
-
Přihodte žampiony, ochuťte. Omáčku povařte do zhoustnutí, pak přidejte petrželku ideální příloha rýže nabo brambory.
Poznámka od kuchařky
Tento recept jsem si vybrala protože manžel mi tvrdil že jídlo s pomerančem by nikdy nejedl.Nic nepoznal a moc mu jídlo chutnalo.
Kuchařka: Janka 46