- reklama -
Suroviny
- 1 kuře
- 3 dcl plechovka černého piva
- olej
- koření
Postup přípravy receptu
-
Kuře vcelku opláchneme a nejlépe přes noc napatláme olejem s kořením (jak má kdo rád).
-
Na druhý den si otevřeme plechovku s pivem a uděláme další otvor asi v průměru 2 cm. Poté plechovku posadíme do pekáčku a na plechovku posadíme kuře. Prostě ho navlečete na tu plechovku.
-
Rošt v troubě dáme co nejníže, aby se nám kuře zvršku moc nepřipékalo. Ze začátku pečeme pomalu, jak nám začne ukapávat šťáva, potíráme kuře. Pivo v plechovce se vypařuje a fantasticky se natáhne do masa. Kuře se zvenku vlastně peče a zevnitř dusí. My ho máme nejraději s opečenými bramborami.
Poznámka od kuchařky
Teď jsem si na ten recept vzpoměla a dlouho jsem ho nedělala. Udělám a dodám fotky.
Kuchařka: Svetlana