Kuře na pivní plechovce

48
- reklama -

Suroviny

1 kuře
3 dcl plechovka černého piva
olej
koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuře vcelku opláchneme a nejlépe přes noc napatláme olejem s kořením (jak má kdo rád).


    Zobrazit celý recept

  2. Na druhý den si otevřeme plechovku s pivem a uděláme další otvor asi v průměru 2 cm. Poté plechovku posadíme do pekáčku a na plechovku posadíme kuře. Prostě ho navlečete na tu plechovku.

  3. Rošt v troubě dáme co nejníže, aby se nám kuře zvršku moc nepřipékalo. Ze začátku pečeme pomalu, jak nám začne ukapávat šťáva, potíráme kuře. Pivo v plechovce se vypařuje a fantasticky se natáhne do masa. Kuře se zvenku vlastně peče a zevnitř dusí. My ho máme nejraději s opečenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Teď jsem si na ten recept vzpoměla a dlouho jsem ho nedělala. Udělám a dodám fotky.