Suroviny
5-8 porcí
- 4 kuřecí stehenní čtvrtky
- 5 lžic rostlinného oleje
- 500 g těstovin ( kolínka , vrtulky)
- 1 lžička sladké papriky
- 1-2 lžíce koření Podravka
- 1 cibule
- sůl, pepř, magi
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 6 kuliček nového koření
- pažitka na ozdobu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí čtvrtky omyjeme, rozpůlíme na dvě části (vznikne osm kousků).
Do většího hrnce dáme rozpálit olej a cibulku dozlatova osmahneme.
Přidáme omyté, osolené kousky kuřete, opepříme a promícháme s cibulkou. Po chvilce zasypeme sladkou paprikou a pokapeme magi koreni. Vše promícháváme, a až bude maso dozlatova opečené, podlijeme ho vroucí vodou. Necháme dusit pod pokličkou min. 30 min. Občas promícháme ( obracíme) a hlídáme dostatek vody . -
Když kuře změkne, vyjmeme všechny kousky na talíř a doděláme omáčku. Přilijeme opět vroucí vodu min. do půlky hrnce, přidáme sladkou papriku, Podravku a magi a vmícháme smetanu. Nakonec, za stálého míchání, aby se nedělaly hrudky, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou (závarek) a necháme chvíli ještě provařit. Do omáčky vložíme kousky kuřecího masa, aby se prohřály.
-
Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody, přidáme kousek másla, aby se neslepily a uvaříme podle návodu.
Omáčku podáváme s těstovinami a vše lehce posypeme pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Dobrou chut.