- reklama -
Suroviny
- 1 tácek kuřecích křídel nebo kuřecích hřbetů anebo kuřecích stehen
- 2 cibule
- 1/2 sáčku mleté sladké papriky
- sůl
- 1 kostka masoxu
- 1 smetana (žlutá)
- asi 2 – 3 lžíce polohrubé mouky
- asi 3 l vody
Postup přípravy receptu
-
Uděláme cibulovo-paprikový základ, přidáme kousky kuřete a zalijeme vodou. Přidáme masox, osolíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme trochu vychladit.
-
Připravíme záklechtku (mouku se smetanou) a omáčku zahustíme. Asi 10 minut provařujeme na mírném plameni s občasným mícháním.
-
Mezitím obereme maso z kostí a přidáme do hotové omáčky. Můžeme dochutit soli, tekutým kořením.
-
Podáváme většinou s kolínky, ale můžeme dát jako přílohu i knedlík.
Kuchařka: annveros