Kuře na paprice podle Ondřeje Slaniny

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 ks kuřecích prsou
3 lžíce papriky
2 větší cibule
3 lžíce hladké mouky
(pro bezlepkovou variantu můžeme nahradit např. kukuřičnou moukou)
1 litr kuřecího vývaru
200 ml 33% smetany
(lze nahradit rostlinnou nebo bezlaktózovou smetanou)
50 g másla
(lze nahradit olejem nebo bezlaktózovým máslem)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce vložíme cibuli nakrájenou najemno a orestujeme dosklovata na másle. Přidáme na nudličky krájené kuřecí maso a orestujeme, přidáme papriku, mouku a orestujeme. Zalijeme vývarem a zavřeme hrnec, vaříme 15 minut. Poté zjemníme smetanou a dosolíme. Krátce povaříme bez zaklopení.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Tlakový hrnec, který vám připraví během chvilky večeři pro celou rodinu. Hodí se jak ke standardnímu vaření, dušení a smažení bez tuku, tak k rychlé přípravě pokrmů pod tlakem. Jedno přepnutí ventilu na poklici urychlí přípravu pokrmů až o desítky minut! Hrnec si oblíbíte pro snadnou manipulaci díky systému otevírání/zavírání pomocí jedné ruky. Je vybaven pěti pojistkami pro bezpečné použití a vhodný je pro všechny typy vařičů včetně indukčního.