- reklama -
Suroviny
4 porce
- 5 velkých cibulí nakrájených nahrubo
- 5-7 stroužků česneku nakrájených na plátky
- 10-15 vypeckovaných oliv nakrájených na půlky
- 1 oloupaný pomeranč rozkrájený na kousky
- olivový olej
- máslo
- koření
- sůl
- kuřecí paličky nebo kousky (max. 1 kg)
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí paličky naložíme do marinády z koření, oleje, soli a necháme marinovat, nejlépe přes noc.
-
Do pekáče na dno poklademe nakrájenou cibuli a česnek, rozložíme kuřecí maso, přidáme máslo pro zjemnění, posypeme olivami a pomerančem a pečeme asi 1 hodinu. Maso během pečení otáčíme. Případně malinko podlijme. Příloha: bageta, čerstvá zelenina.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem obdržela od kolegyně z práce. Mám ho ráda, protože je to zajímavá chuť a HLAVNĚ: vše se dá připravit den předem, takže, když přicházím z práce před šestou, můžu vykouzlit skvělou teplou večeři
Kuchařka: whitecat