
- reklama -
Suroviny
4 porce
- kuře
- nové brambory
- 2 cibule
- olej
- pepř
- sůl
- drcený kmín
- tymián
- rozmarýn
- zelená petrželka
Postup přípravy receptu
-
Naporcujeme, omyjeme a osušíme kuře, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme 20 minut marinovat.
-
Omyjeme, nakrájíme brambory a propláchneme ve studené vodě (vyplaví se tím škrob), osušíme a rozprostřeme na plech pokrytý pečícím papírem. Nakrájíme cibuli na půlměsíčky a rozmístíme mezi brambory. Osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem, rozmarýnem a tymiánem. Pokapeme olejem.
-
Porce kuřete položíme na brambory kůží dolů a nezakryté dáme péct do vyhřáté trouby na 200 stupňů. Přepneme na turbo 190 stupňů. Po 40 minutách plech vytáhneme, promícháme brambory a porce kuřete otočíme kůží nahoru. Pečeme ještě cca 30 minut.
-
Ozdobíme zelenou petrželkou.
Podáváme nejlépe s hlávkovým salátem.
Kuchař: Keraj60