- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 2 dl vody
- kostka masoxu
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 celý pomeranč
- šťáva z celého pomeranče
- 2 malé lžičky škrobové moučky
- Příloha:
- rýžové nudle
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si směs na pečení kuřete. Smícháme v mističce med, sojovou omáčku, utřený česnek, vodu, kostku masoxu a citrónovou šťávu.
-
Kuřecí stehna potřeme touto směsí a nejméně 2 hodiny necháme uležet. Potom maso dáme i s medovou marinádou do pekáčku a půl hodiny pečeme.
-
Porce obrátíme, poklademe plátky pomerančů bez kůry a pečeme další půl hodinu. Během pečení dosti často stehna přelíváme medovou šťávou. Nakonec přidáme v troše vody rozmíchanou škrobovou moučku a přilijeme ke šťávě, kterou tím zahustíme.
-
Když jsou stehýnka hotová, vyndáme je na talíř a do medového výpeku vymačkáme šťávu z pomeranče, a vložíme do něho rýžové nudle, které připravíme dle návodu na sáčku. Dobře promícháme s omáčkou a podáváme ke stehýnkům jako přílohu.
Kuchařka: Kroupovka