Kuře na másle a citronovém pepři

33
- reklama -

Suroviny
6 porcí

1 celé kuře (naporcované)
2 lžíce kořenící směsi Lemon Pepper (Citronový pepř)
100 g másla
hladká mouka
čerstvá pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuře naporcujeme a osolíme.


    Zobrazit celý recept

  2. V polovině množství másla, které si lehce rozpustíme, rozmícháme kořenící směs Lemon Pepper a bohatě potřeme ze všech stran všechny porce kuřete.

  3. Vložíme do pekáče a přidáme 2 dl vody. Zakryté alobalem pečeme při 180 stupních asi 90 minut. Každých 30 minut odkryjeme alobal a kuřecí porce potíráme zbytkem másla. Posledních 30 minut pečeme zcela odkryté, aby bylo docíleno křupavé kůrky.

  4. Po upečení slijeme máslový výpek a přelijeme do malého hrnce. Přivedeme k varu, přidáme v trošce vody rozmíchanou lžíci hl. mouky pro lehké zahuštění. Lehce provaříme cca 10 minut a pro ovonění a barevnost přidáme nasekanou čerstvou pažitku.

  5. Podáváme s rýží nebo bramborem.

Poznámka od kuchařky

Použil jsem farmářské kuře z Vysočiny o váze 2,9 kg zakoupeno chlazené s droby ze cenu 60,-Kč/kg. Chuť vyzrálého masa je zcela jiná a opravdu vynikající.