Kuře na mangu

57
- reklama -

Suroviny

4 porce:
4 kuřecího prsa
4 nakrájené jarní cibulky
1 zralé mango
3 lžíce vinný ocet
250 g kuskus
4,5 lžíce pomerančové zavařeniny
1 lžička mletého kmínu
6 lžiček hrubozrnné hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát.


    Zobrazit celý recept

  2. Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň.

  3. Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte na menší kousky a promíchejte s většinou jarní cibulky, kmínem a octem.

  4. V další nádobě připravte kuskus: Suchý kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte a dejte stranou.

  5. Marinujte pokrájená prsa (kuřecí): Smíchejte zavařeninu s hořčicí, proužky masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi.

  6. Troubujte či grilujte (na nejvyšší stupeň!) 5 – 10 minut, potom maso otočte, pomažte zbytkem „glazury“ a ještě 5 – 10 minut opékejte v nažhavené troubě. Kuře by mělo být propečené a „glazura“ bublat. Tou dobou již bude připravený kuskus.

  7. Smíchejte jej s mangovou omáčkou a podávejte s horkými kousky kuřete. Ozdobte zbytkem jarní cibulky.