Suroviny
- 4 porce:
- 4 kuřecího prsa
- 4 nakrájené jarní cibulky
- 1 zralé mango
- 3 lžíce vinný ocet
- 250 g kuskus
- 4,5 lžíce pomerančové zavařeniny
- 1 lžička mletého kmínu
- 6 lžiček hrubozrnné hořčice
Postup přípravy receptu
-
Počkejte, až bude v nějakém obchodě levné mango. Potom mango kupte a nechte ho tak týden dozrát.
-
Rozpalte troubu nebo gril na nejvyšší stupeň.
-
Mango oloupejte, vypeckujte, pokrájejte na menší kousky a promíchejte s většinou jarní cibulky, kmínem a octem.
-
V další nádobě připravte kuskus: Suchý kuskus zalijte 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte a dejte stranou.
-
Marinujte pokrájená prsa (kuřecí): Smíchejte zavařeninu s hořčicí, proužky masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi.
-
Troubujte či grilujte (na nejvyšší stupeň!) 5 – 10 minut, potom maso otočte, pomažte zbytkem „glazury“ a ještě 5 – 10 minut opékejte v nažhavené troubě. Kuře by mělo být propečené a „glazura“ bublat. Tou dobou již bude připravený kuskus.
-
Smíchejte jej s mangovou omáčkou a podávejte s horkými kousky kuřete. Ozdobte zbytkem jarní cibulky.