- reklama -
Suroviny
5 porcí
- 1 celé kuře
- 1/2 celeru
- 3 mrkve
- 2 petržele
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g másla
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme celer na klínky, mrkev a petržel na půlkolečka, cibuli na tenké kroužky a česnek na drobno. Vše dáme do pekáče, posolíme a promícháme. Na zeleninu vložíme omyté a osolené kuře. Poklademe plátky másla, zaklopíme a dáme péci do trouby.
-
Pečeme cca 60 minut na 200°C. Poté odklopíme, zvýšíme teplotu na 250°C a za občasného podlévání pečeme ještě dalších asi 30 minut až do vypečení do tuku. Když je kuřátko zlaté, je hotovo.
Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.
Kuchař: Bokor