
Suroviny
- 1,2 kg kuřecích prsních řízků
- 1,2 kg bílého přírodního jogurtu (Hollandia)
- 4 palice česneku
- sůl
- rýže
Postup přípravy receptu
-
Palice rozeberte na stroužky, oloupejte je a nakrájejte na silnější plátky.
-
Na dno nádoby vhodné do trouby dejte jogurt, asi v centimetrové výšce a navrstvěte česnek. Poklaďte osolenými kuřecími prsíčky. Opakujte vrstvu česneku a přelijte jogurtem tak, aby česnek nebyl na povrchu a maso bylo zcela překryté jogurtem.
-
Troubu (horkovzdušnou) předehřejte na 160 C, vložte nádobu přikrytou alobalem a pečte asi hodinu. Po hodině sundejte alobal a zkontrolujte, aby opravdu žádný česnek nebyl na povrchu. Pokrm vypadá nevábně, ba bych řekla nechutně, maso s česnekem plave v syrovátce a kusech vysrážené mléčné bílkoviny, nelekejte se.
-
Výkon trouby zvyšte na 250 C a nechte péct asi 20 minut, tak aby se množství syrovátky zredukovalo na polovinu.
-
Podávejte s rýží.