Kuře na jogurtu a česneku

113
- reklama -

Suroviny

1,2 kg kuřecích prsních řízků
1,2 kg bílého přírodního jogurtu (Hollandia)
4 palice česneku
sůl
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Palice rozeberte na stroužky, oloupejte je a nakrájejte na silnější plátky.

  2. Na dno nádoby vhodné do trouby dejte jogurt, asi v centimetrové výšce a navrstvěte česnek. Poklaďte osolenými kuřecími prsíčky. Opakujte vrstvu česneku a přelijte jogurtem tak, aby česnek nebyl na povrchu a maso bylo zcela překryté jogurtem.

  3. Troubu (horkovzdušnou) předehřejte na 160 C, vložte nádobu přikrytou alobalem a pečte asi hodinu. Po hodině sundejte alobal a zkontrolujte, aby opravdu žádný česnek nebyl na povrchu. Pokrm vypadá nevábně, ba bych řekla nechutně, maso s česnekem plave v syrovátce a kusech vysrážené mléčné bílkoviny, nelekejte se.

  4. Výkon trouby zvyšte na 250 C a nechte péct asi 20 minut, tak aby se množství syrovátky zredukovalo na polovinu.

  5. Podávejte s rýží.