
Suroviny
4 porce
- kuře
- barevný pepř
- sůl
- drcený kmín
- cca 4-5 hrstí mražených hub
- menší cibulka
- 1/2 lžíce másla (použila jsem Flóru)
- 1/2 kelímku smetany na vaření
- 3 snítky saturejky
Postup přípravy receptu
-
Kuře posypeme drceným kmínem, barevným pepřem, solí a dáme do trouby na 180°C spolu s mraženými houbami. Pečeme 60 minut a nezapomeneme podlévat.
-
Omáčka: Na másle osmahneme cibulku, když je sklovitá posypeme kmínem a necháme zasmahnout. Hotové kuře vyndáme z pekáčku a veškerou omáčku a houby přidáme na cibulku s kmínem. Necháme trochu zredukovat šťávu a přidáme na jemno nasekanou saturejku.
-
Když se omáčka zredukovala, tak po troškách přidáváme vlažnou smetanu a pomalu mícháme. Podle potřeby dosolíme a dopepříme (já jsem nemusela omáčku ani zahustit, protože stačila smetana).
Poznámka od kuchařky
Je to beta verze tohoto receptu. Dneska jsem to prostě vymyslela a u přítele to mělo velký úspěch, tak jsem to vložila sem. Více méně spíš, abych to nezapoměla mohla to příště zopakovat ..každopádně kdo chce může zkusit.
Doboručuji jako přílohu bramborovou kaši. A s její přípravou se nemusíe honit. Vůbec nic se nestane, když bude maso a omáčka 5-10 minut čekat na dodělání kaše. Kuře ve vypnuté troubě nevychladne a omáčka na pánvi si krásně odpočine a lépe se spojí chuť hub se smetanou a saturejkou.









