- reklama -
Suroviny
4 – 5 podle jedlíků
- 1 celé kuře
- jedna palička česneku
- sůl
- 1-2 smetany na vaření (záleží, kolik chcete mít potom omáčky k polívání, ale čím víc, tím líp 🙂 )
- 400 g tvrdého sýra ( Eidam)
Postup přípravy receptu
-
Kuře celé stáhneme z kůže ( kdo má rád, může nechat, ale křupavou kůrčičku mít nebude) a rozpůlíme, aby se nám lépe upeklo. Celé jej osolíme a dáme na něj prolisovaný česnek.
-
Vložíme do vymazaného pekáče a zalijeme smetanou. ( já přidávám do smetany i nakrájený česnek). Nakonec kuře posypeme bohatě nastrouhaným sýrem a dáme péct do trouby při teplotě cca 180°C. Pečeme do té doby, než je kuře měkké a sýr dozlatova upečený. Během pečení kuře poléváme smetanou. Když by to bylo husté, lze dolít trochou mléka.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu podáváme brambory.
Kuchařka: Verutynka